Vackrare trädgård

Här ger vi dig 8 fina tips på hur du kan förbättra utseendet på din trädgård. Håll till godo!

8 tips som ger dig en vackrare trädgård

  1. Tänk på helheten. Ett vanligt misstag är att man fokuserar på en liten del av trädgården i taget, till exempel på blomrabatten och vilka växter man ska ha i den. Det är mycket bättre att först skapa sig en bild av hur hela trädgården ska se ut och skapa en bra grund för framtida förändringar, precis som när du inreder inomhus. När du sätter upp en tapet eller köper en soffa vill du att den ska matcha resten av hemmet och passa in även när du gör små förändringar, på samma sätt bör du tänka när du exempelvis anlägger en rabatt. Skapa en lagom stor blomsterrabatt som tillåter förändringar, inte en som bara är anpassad efter en viss växt och dess storlek.
  2. Om du vill ha en lättskött trädgård kan du alltid utöka din uteplats eftersom både stenläggning och trätrall är mer lättskött än en gräsmatta. Och buskar och barrväxter är mer lättskötta de flesta andra växter.
  3. Använd långlivade och tåliga perenner om du inte vill byta växter inom de närmsta åren, till exempel daglilja, stäppsalvia och strandiris.
  4. Placera gärna blomkrukor på din uteplats och dina trädgårdsgångar, det kan bli mycket vackert.
  5. Använd prydnader och vackra detaljer som fågelbad, statyetter och prydnadsstenar för det skapar en fin kontrast till trädgårdens grönska.
  6. Fokusera på entrén. En vackert belyst entré tillsammans med en större krukväxt ger ett välkomnande intryck.
  7. Ge uteplatsen en ombonad känsla. Det kan du göra med hjälp av decklights och annan trädgårdbelysning. Du kan även kanta uteplatsen med små buskar och verandans väggar med klätterväxter.
  8. Belys dina vackraste träd, rabatter och buskar, det ger din trädgård ett rejält lyft i skymningen och i mörkret. Det här kan du läsa mer om i trädgårdsbelysning.com:s artikel om hur du exponerar din trädgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

I Arkiv