Spotlights

De flesta som tar trädgårdsbelysning på allvar belyser sin trädgård med spotlights. Spotlights använder man när man vill exponera vissa avgränsade ytor utan att lysa upp alltför mycket runt omkring. Det finns även något som kallas för ecolights som används på exakt samma sätt som spotlights, den enda skillnaden är att ecolights är energisnålare och således även miljövänligare.

Nu ska vi på trädgårdsbelysning.com ge dig några tips på hur du kan belysa din trädgård med spotlights och ecolights.

Belys dina rabatter med spotlights

Det finns två olika sorter trädgårdsbelysning som funkar extra bra för just belysning av blommor i rabatter: pollare och spotlights. Pollare använder du när du vill ge rabatten ett extra mjukt ljus och när du vill använda trädgårdsbelysningen som dekoration. Spotlights använder du när du vill exponera dina allra vackraste rabatter så att de syns ordentligt i mörkret utan att sprida alltför mycket ljus till området runt rabatterna.

Belys träd, buskar och trädgårdsprydnader

Lite större spotlights kan med fördel användas för att exponera skulpterade buskar och mindre träd. Om du har en fin fontän eller några andra fina trädgårdsprydnader som du vill framhäva är spotlights det perfekta valet.

Belys din fasad med spotlights

Du kan även belysa fina detaljer på din fasad med vanliga spotlights, men det finns även downlights och dubbelriktad fasadbelysning som är en sorts spotlights som du kan belysa stora delar av husväggen med. Du kan läsa mer om hur du belyser din fasad under fasadbelysning här på trädgårdsbelysning.com.

I Arkiv