Oljelampor och lyktor

Oljelampor och lyktor

De vanligaste är att man pyntar och lyser upp sin trädgård med en elektrisk trädgårdsbelysning, men du kan faktiskt även använda oljelampor, lyktor och trädgårdsfacklor för att lysa din trädgård. Det kan ge en mycket fin effekt och ge din trädgård en personligare känsla. Nu ska vi här på trädgårdsbelysning.com ge dig några fina tips på en sån här trädgårdsbelysning.

Oljelampor

Oljelampor ger ett fint mjukt ljus och skapar en härlig stämning både under ljumna sommarkvällar och på vintern. Oljelampor finns i många olika former och storlekar. Det finns fyrkantiga och runda oljelampor som brukar placeras på utmöbler, på golvet på verandan och på stenplattor och det finns oljelampor som påminner om lyktor, oljelampor som är cylinderformade och det finns flytande oljelampor som du kan placera i poolen eller i din damm.

Lyktor

De flesta lyktor är gjorda för att lysas upp med stearinljus och det ger ett ganska blygsamt ljus men skapar likaväl en fin stämning. Lyktor kan placeras på marken och på utemöbler eller hängas upp. Du kan hänga upp dem under ett träd, i taket på verandan och hänga dem på en anordning som du har monterat fast på din fasad.

Trädgårdsfacklor

En trädgårdsfackla kan ge din trädgård en riktig lyxig känsla. De vanligaste trädgårdsfacklorna består av en metalpinne som du sticker ner i marken och själva facklan är ofta konformad där den bredaste delen på konen är högst upp. Det finns även trädgårdsfacklor som har andra former, till exempel cylinderformade facklor, och trädgårdsfackelhållare som du antingen kan sätta i marken eller på din fasad som du sedan placerar en separat fackla i.

Om du är lite sugen på att skaffa oljelampor, lyktor eller trädgårdsfacklor kan du kika på Gardenhomes utbud.

I Arkiv